0

Milovníkom Ruží

Užitočné materiály pre milovníkov ruží: výsadba, starostlivosť, prerezávanie, kŕmenie. Prehľad druhov a odrôd, podrobné informácie o popínavých, hybridných čajových, parkových, anglických ružiach, ako aj ruižach floribunda.

27 jún 2024
36

Múčnatka postihuje väčšinu kvetov, ale ruže ňou trpia obzvlášť silno. Choroba je nebezpečná, ale ak sa včas prijmú správne opatrenia, rastliny sa dajú zachrániť. Prašivá pleseň je skupina bežných chorôb rastlín vrátane ruží pestovaných v záhradách, skleníkoch a v interiéri.

25 jún 2024
38

Ak sa im v lete poskytne správna starostlivosť, budú rásť a kvitnúť na tom istom mieste 10 alebo dokonca 15 rokov a popínavé ruže a záhonové ruže môžu vydržať ešte dlhšie. Správna starostlivosť o ruže v lete na pozemku alebo v záhrade im umožňuje kvitnúť počas celej sezóny. 

12 jún 2024
53

Snom každého nadšenca záhradkárčenia je mať exkluzívnu záhradu plnú ruží. Kríky by mali byť nielen vo výbornom zdravotnom stave, ale mali by aj bohato kvitnúť počas celého leta až do prvých neskorých jesenných mrazov.

31 máj 2024
1173

Keď sa Wilhelm Kordes narodil do rodiny námorníkov a rozhodol sa pestovať ruže, jeho rodina jeho rozhodnutie hneď nepodporila. Teraz, o 150 rokov a 5 generácií neskôr, sú ruže z tejto nemeckej škôlky známe po celom svete ako jedny z najlepších ruží pre chladné podnebie. 

17 máj 2024
1218

Jar je čas, keď sa záhrada prebúdza k životu a ruže - kráľovné našich zelených plôch - začínajú ďalšiu sezónu s novou silou. Aby sme sa mohli tešiť z ich nádhery po celý rok, musíme sa o ne starať už skoro na jar.

15 máj 2024
1296

Ruža je určite kráľovnou záhrady, ale aby sa naplno rozvinula celá jej krása, je potrebné správne pripraviť sadenicu a priestor v záhrade. Zostavili sme pre vás praktickú príručku, aby ste všetko urobili správne.

20 jan 2022
1688

Jeseň je ten najvhodnejší čas na výsadbu sadeníc ruží. Teraz sa dozviete, prečo je to tak. Aké má byť zloženie pôdnej zmesi. Ako si zvoliť ideálne miesto na výsadbu. Všetky tajomstvá úspešného zakorenenia sa zobrazia kliknutím na odkaz.

mc visa dhl dpd 123kurier