Avokáda a vlašských orechov je tu dostatok, takže hladní určite nezostanete. Šalát sa výborne hodí na
stôl s kuracím mäsom, pečeným lososom a sendvičmi. Môže sa podávať ako príloha aj ako hlavný chod.
Základné zložky:
-
Špenát (čerstvý) - 100 g;
-
cibuľa (červená) - 1 ks;
-
jahody - 200 g;
-
jablčný ocot - 2 polievkové lyžice;
-
¼ avokáda;
-
nakrájané vlašské orechy - 2 polievkové lyžice.
Ako sa pripraviť:
Jahody nakrájajte na plátky. Nakrájajte štvrtinu avokáda a cibuľu na polkruhy.
V hlbokej miske zmiešajte jahody, špenát a ocot. Šalát zalejte citrónovou šťavou. Navrch naaranžujte plátky avokáda a orechy.
Užite si to!